Over Amy

"Amy was 22 en dacht met €500 spaargeld een bedrijf te starten waar ze in een paar jaar eenvoudig geld mee zou verdienen."

Er zijn van die geboren ras-ondernemers. Je kent ze vast. Mannen én vrouwen bij wie het ondernemerschap bijna zichtbaar is in de genen. Waarbij het ondernemen met de paplepel is ingegeven, een rijke stamboom vol degelijk ondernemers DNA. 

Dat is niet het verhaal van Amy. Althans, niet op het eerste gezicht. Amy was 22 en dacht met €500 spaargeld een bedrijf te starten waar ze in een paar jaar eenvoudig geld mee zou verdienen. Vervolgens zou ze de liefde van haar leven tegenkomen en zou ze stoppen met ondernemen en weer veilig voor een baas gaan werken. Dat was de planning. Maar dat is niet haar verhaal.

"Amy is dan geen geboren ras-ondernemer, maar wel absoluut een selfmade one."

De eerste in haar lijn!

Want voor haar dertigste heeft deze dame drie bedrijven opgericht en heeft zij de dagelijkse leiding over zo’n 100 medewerkers en is Amy een graag gehoorde spreker.

Naast ondernemen heeft zij het boek: ‘Zo doe je dat, van laagopgeleid tot zakenvrouw’, uitgebracht. Amy heeft dit boek geschreven om de nieuwe generatie vmbo’ers en mbo’ers te laten zien dat alles voor hen open ligt. Dat je geen onderneming hoeft na te streven of een eindeloze diplomalijst. Dat we niet allemaal theoretisch onderwijs na hoeven te streven maar dat we in de maatschappij nét zo afhankelijk zijn van praktische mensen. Doen waar je gelukkig van wordt, dat is wat Amy hen mee wil geven. Maar boven alles heeft ze de liefde van haar leven ontmoet; écht ondernemen. 

Ontmoet Amy

‘Laat ik voorop stellen dat mijn verhaal absoluut geen simpel scriptje is. Ik ben in de opstartfase van mijn bedrijf gigantisch hard gevallen. Meer dan één keer. 

Achteraf gezien super logisch, want ik had geen enkele kennis van ondernemen, geen duidelijk doel en al helemaal geen idee waar ik nou eigenlijk mee bezig was.

Mijn innerlijke drijfveer om succesvol ondernemer te willen worden met enkel een mbo diploma op zak zorgde voor een (ongezonde) bewijsdrang en na enige tijd voor de juiste focus en een heldere bestemming. Het vlammetje was aan en ik zou iedereen wel even laten zien dat je passie volgen ook een vorm van succes is. Eenmaal onderweg besefte ik dat mijn bedrijf succesvol was doordat ik deed wat ik leuk vond. Niet omdat omzet een bepaalde status had behaald. Ik heb genoten van alle (levens)lessen die ik geleerd heb in de eerste jaren.

Toen mijn eerste bedrijf solide was ben ik op dat moment mijn eigen ontdekkingen gaan toepassen in een tweede bedrijf en vervolgens een derde. Ik wilde bewijzen dat je met de juiste mindset, 100% commitment en een goed netwerk een succesvol bedrijf kan opzetten zonder direct over alle kennis van een bepaald werkveld te beschikken. Of nog belangrijker; dat je met een praktische opleiding ook heel succesvol kan worden in het bedrijfsleven. 

Het is inmiddels mijn persoonlijke drijfveer geworden om mijn kennis, netwerk en ervaringen in te zetten om anderen te helpen. Het nastreven van een -wat de maatschappij vindt- succesvolle carrière moet geen doel zijn. Je kwaliteiten ontdekken, inzetten en doen waar je écht gelukkig van wordt moet de basis zijn.

Praktisch en theoretisch naast elkaar. Dat is mijn missie!