Over Amy

"Amy was 22 en dacht met €500 spaargeld een bedrijf te starten waar ze in een paar jaar eenvoudig geld mee zou verdienen."

Er zijn van die geboren ras-ondernemers. Je kent ze vast. Mannen én vrouwen bij wie het ondernemerschap bijna zichtbaar is in de genen. Waarbij het ondernemen met de paplepel is ingegeven, een rijke stamboom vol degelijk ondernemers DNA. 

Dat is niet het verhaal van Amy. Althans, niet op het eerste gezicht. Amy was 22 en dacht met €500 spaargeld een bedrijf te starten waar ze in een paar jaar eenvoudig geld mee zou verdienen. Vervolgens zou ze de liefde van haar leven tegenkomen en zou ze stoppen met ondernemen en weer veilig voor een baas gaan werken. Dat was de planning. Maar dat is niet haar verhaal.

"Amy is dan geen geboren ras-ondernemer, maar wel absoluut een selfmade one."

De eerste in haar lijn!

Want voor haar dertigste heeft deze dame drie bedrijven opgericht en heeft zij de dagelijkse leiding over zo’n 85 medewerkers, is Amy een graag gehoorde spreker.

Naast ondernemen heeft zij het boek: ‘Zo doe je dat, van laagopgeleid tot zakenvrouw’, uitgebracht. Amy heeft dit boek geschreven om de nieuwe generatie vmbo’ers en mbo’ers te laten zien dat alles voor hen open ligt. Maar boven alles heeft ze de liefde van haar leven ontmoet; écht ondernemen. 

Ontmoet Amy

‘Laat ik voorop stellen dat mijn verhaal absoluut geen simpel scriptje is. Ik ben in de opstartfase van mijn bedrijf gigantisch hard gevallen. Meer dan één keer. 

Achteraf gezien super logisch, want ik had geen enkele kennis van ondernemen, geen duidelijk doel en al helemaal geen ijzersterke strategie. 

Mijn innerlijke drijfveer om succesvol ondernemer zijn te willen met enkel een mbo diploma op zak zorgde na enige tijd voor de juiste focus en een heldere bestemming. Het vlammetje was aan en mijn omzet solide. Op dat moment besloot ik mijn eigen ontdekkingen toe te passen in een tweede bedrijf. Ik wilde bewijzen dat je met de juiste mindset, 100% commitment en een doordachte strategie een succesvol bedrijf kan opzetten zonder direct over alle kennis van een bepaald werkveld te beschikken. Of nog belangrijker; dat je met een praktische opleiding ook heel succesvol kan worden in het bedrijfsleven. Wanneer jij (met mijn hulp) ervoor zorgt dat jouw waakvlammetje aangaat kunnen de vonken er pas echt vanaf vliegen in je carièrrekansen! 

Inmiddels run ik 3 bedrijven en produceren mijn gedachten automatisch nieuwe business-ideeën. Ondernemen hoeft zeker niet in je DNA gebeiteld te zitten, maar wel in jouw bevlogenheid.