On Stage

Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?

Soms kom je initiatieven tegen die je hart sneller laten kloppen. Waarbij je de passie vanuit je tenen omhoog voelt komen en waarbij je kan schreeuwen van enthousiasme. Met trots mag ik dan ook per september 2022 mijzelf eigenaresse en landelijke projectleider noemen van de fantastische initiatief.

Waarom een coach dag bij Amy?

Omdat Amy dé coach is op gebied van het ontwikkelen van de juiste mindset, groeistrategieën en een bewezen trackrecord heeft!

Want ook al heb je al je zaakjes op orde, zonder de juiste mindset, strategie en aanvalsplan zal je nooit de top bereiken. Want die bekende ‘Mind over matters’ mentaliteit onderscheidt winnaars van de rest. Als je jouw bedrijf en jezelf wilt laten groeien moet je een coach hebben die weet hoe jij daar komt en dat zelf heeft ervaren. En dat weet Amy! 

‘Ik zie zoveel vrouwen om me heen genoegen nemen met wat ze nu hebben, terwijl er oh zoveel meer inzit. Dat kriebelt bij mij. Ik weet zelf hoe het is om (eindelijk!) vanuit je volle potentie te werken en dat is zoveel meer bevredigend dan op de automatische piloot je dagen doorkomen. Ik ben zelf compleet blind in het diepe gedoken en bijna verdronken. Dat heeft er voor gezorgd dat ik nu wel eerst grondig check wat de status van het water is. 

Heb jij een idee wat je verder uit zou willen bouwen? Heb je iets bedacht, maar denk je dat het niet uniek genoeg is? Denk je dat jouw bedrijf uitgegroeid is? Ben je jouw motivatie kwijtgeraakt?

Wat je probleem ook is of lijkt te zijn, samen zoeken we de oplossing én vinden deze ook!

‘’Het is tijd dat we praten over praktisch en theoretisch in plaats van hoog en laagopgeleid’

- amy van der ham

Missie

VMBO On Stage faciliteert een nieuw, duurzaam, persoonlijk en lokaal (beroeps)netwerk voor jongeren van het vmbo. Dit ‘sociaal kapitaal’ draagt bij aan zelfvertrouwen, toekomstperspectief, kansgeliijkheid en ondernemersvaardigheden. Ervaring en (levens)loopbaan, van jong en oud, worden gedeeld op het Beroepenfeest. VMBO On Stage bestaat sinds 2007, opgericht door Corine Korrel.

VMBO On Stage is een bovenschools project en wordt gerealiseerd met vele partijen, personen en partners zodat er breed draagvlak, commitment en eigenaarschap ontstaat: dit zijn ónze kinderen! Dit doen we al 15 jaar en elk jaar komen er gemeenten bij. Wij geloven in toekomstperspectief als instrument tegen uitval, moedeloosheid en hopeloosheid, en willen dat voor álle jongeren ‘denken over je toekomst een feest kan zijn’. Want: “Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?”

Maatschappelijke context
De meerderheid van de 12-jarigen gaat naar het vmbo * de meerderheid van de beroepsbevolking is afkomstig van het vmbo * het vmbo kent de grootste diversiteit in niveau, kansen, achtergrond en cultuur * Het vmbo is een van de meest innovatieve en complexe onderwijsvormen * jongeren met (nog) de minste bagage moeten het eerste (‘jongste’) kiezen * vakmanschap verdient een podium * jongeren hebben ‘kiesrecht’ * preventie van vsv  is leuker en goedkoper dan repareren * stuiteren van enthousiasme over een beroep motiveert * alles geldt voor iedereen, ongeacht waar je wieg stond * vakfocus leidt tot toekomstperspectief * een duurzaam netwerk is net zo belangrijk als een diploma * folders brengen geen passie over * netwerken is niet hetzelfde als speeddaten * van deze jongeren is bekend dat zij dicht bij huis blijven leren, leven, wonen, werken * de toekomstige beroepsbevolking wordt gevormd door (v)mbo-ers.

"Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?"

- Erik Menkveld

Regio's On Stage '22-'23

De beroepenfeesten voor het VMBO van Onderwijs On Stage, worden in meerdere regio’s gerealiseerd. Kijk op de website van Onderwijs On Stage voor de actuele datums van de beroepenfeesten per gemeente. Je kunt dan tevens de link vinden naar de lokale sites met o.a de contactgegevens van de lokale projectleiders en praktische informatie.

Onderstaande gemeenten maken deel uit van Onderwijs/VMBO On Stage.